Tuesday, February 24, 2009

Farewell

Η Ορτανσία Ευταξία ήταν πρότυπο ανθρώπου. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας. Ο τραγικός και ξαφνικός χαμός της έχει συγκλονίσει άπαντες και αποτελεί μέγιστη απώλεια της κοινότητός μας. Διότι η Ορτανσία Ευταξία ήταν πάνω απ’ όλα ένας ηθικός άνθρωπος. Με ήτα κεφαλαίο. Το αποδείκνυε περίτρανα εξάλλου όλη της η δραστηριότητα. Να μνημονεύσω συγκινημένος ότι προέδρευε ακούραστα τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων. Του Οίκου των απόρων, της Στέγης των ορφανών και της Εταιρείας υποστήριξης παιδιών με αδυναμία αποστήθισης του Πάτερ Ημών. Ήταν η εξαίρετη παιδαγωγός που εκτός από το σχολείο δίδασκε και στο κατηχητικό της ενορίας αφιλοκερδώς, και η ιδιοφυής επινοήτρια του αλάνθαστου συστήματος επίβλεψης με κάμερες του Κυριακάτικου εκκλησιάσματος των μαθητών της κοινότητός μας, καθώς και της επακόλουθης τιμωρίας τριήμερου εγκλεισμού των τυχόν παραστρατημένων. Υπήρξε η διοργανώτρια του ετήσιου μεγάλου χορού του φιλόπτωχου της εκκλησίας αλλά και ο άγρυπνος προασπιστής της ηθικής και της σεμνότητας των κορασίδων μας επαναφέροντας τις μακριές ποδιές στο σχολείο κατά τη θητεία της ως διευθύντρια. Αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης προστασίας των εθνικών μας συμβόλων και θρησκευτικής επαγρύπνησης « Ο Αγών μας». Επιπροσθέτως ηγήθηκε δυναμικά του κινήματος κατά των εκτρώσεων –να επισημάνω ότι χωρίς αυτήν θα επιτρέπονταν ακόμα…- και αποτελεσματικότατα της κίνησης υπέρ της απομάκρυνσης της μονάδας κοινωνικής επανένταξης αποφυλακισθέντων και πρώην χρηστών, από την κοινότητά μας καθώς και η μαχητική ιδρυτής του συλλόγου « Κάθαρσις» υπέρ της ευθανασίας απάντων ατόμων με ψυχικά νοσήματα.
Κατά τη λαμπρά αλλά ατυχώς βραχεία θητεία της ως δήμαρχος συνέλαβε, τιμώρησε παραδειγματικά και απέλασε όλες τις ανύπανδρες μητέρες, τους ομοφυλοφίλους και τους πάσης φύσεως αλλοδαπούς, απολυμαίνοντας τοιουτοτρόπως πλήρως τον τόπο μας από πάσα κακοποιά στοιχεία που έπλητταν επί πλείστα έτη την αγνότητά του και διέφθειραν τα αθώα τέκνα μας. Να υπενθυμίσω εδώ την πλούσια συγγραφική της δραστηριότητα που εκτός των άλλων περιλάμβανε εκλεκτά αναγνώσματα όπως «Προγαμιαίες σχέσεις ή η ατραπός προς την Κόλαση», « Μίνι φούστες και το τέλος της Ηθικής», « Ροκ, η μουσική του Σατανά», «Η θεραπεία της ομοφυλοφιλίας» , «Γυμνισμός, θου Κύριε», και πολλά άλλα καθώς και τα αναρίθμητα άρθρα της στα περιοδικά «Εκκλησιαστική ηχώ» και «Ο Χριστιανός» σχετικά με την επαναφορά της καθαρευούσης, την κατάργηση του μονοτονικού, τη θέσπιση της ποινής του λιθοβολισμού σε όσους -ιδιωτικώς ή δημοσίως- πραγματοποιούν την επαίσχυντη πράξη του αυνανισμού, βλασφημούν τα θεία, ενδύονται ασέμνως και ακούν την χυδαία μουσική ροκ, την, τουλάχιστον πενταετή, κάθειρξη για όσους έχουν σχέση ή υποθάλπουν ομοφυλοφίλους, ανύπανδρες μητέρες ή αλλοδαπούς και παρακολουθούν ή κατέχουν ψηφιακούς δίσκους ταινιών με άσεμνο υλικό-όπως γυμνούς ή ημίγυμνους άνδρες και γυναίκες ή περιπτύξεις ερωτικής φύσεως- , τη θανατική ποινή μετά τουφεκισμού για όσους πραγματοποιούν βανδαλισμούς στον ιερό χώρο της εκκλησίας, προγαμιαίες σχέσεις, γυμνισμό και βεβήλωση της σημαίας, και τη θανατική ποινή μετά απαγχονισμού για όσους υποκινούν μετά κατήχησης αντιπατριωτικά ή αντιχριστιανικά αισθήματα και διακινούν μαριχουάνα. Δυστυχώς όλα αυτά τα ιδιοφυή μέτρα δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν λόγω της στυγερής δολοφονίας της.
Καθ’ όπως έγινε γνωστό από τους ιατροδικαστές ο απάνθρωπος δολοφόνος αρχικώς ανάγκασε το θύμα του να φάει τη Βίβλο σελίδα- σελίδα και στη συνέχεια το στραγγάλισε αδίστακτα με την ελληνική σημαία που κοσμούσε το δημαρχείο.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του απεχθή φονιά δυστυχώς έως τώρα απέβησαν άκαρπες. Αστυνομικοί ερευνητές εικάζουν ότι πρόκειται για άτομο φρενοβλαβές, με ενδεχόμενες τάσεις μισογυνισμού και άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία μας.

Ο άδικος χαμός της Ορτανσίας Ευταξία μας αφήνει με μια μεγάλη απορία, ένα τεράστιο γιατί. Άτομα σαν εκείνη μόνο τον θαυμασμό και το σεβασμό θα έπρεπε να εμπνέουν και όχι αισθήματα μίσους και αποτροπής. Η ζωή της και η δράση της οφείλουν να αποτελούν για όλους μας και δια παντός ένα υπόδειγμα ηθικής και αρετής στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε…

2 comments:

  1. Προσπαθουσα να γραψω πριν comment αλλα ημουν εκτος ιστιολογιου...ειμαι χαζη!!!
    Λοιπον,η τυπισσα που περιγραφεις ειναι σατανικη!....αλλα με μια μικρη παρατηρηση:αν ηταν τοσο Θρησκα,δεν θα επετρεπε την ευθανασια,διοτι ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ!οι ναζι,που ειχαν προτεινει αντιστοιχα μετρα,δεν ηταν θρησκοι..

    φιλακια!

    ReplyDelete